Специализираната операция е проведена с участието на Агенция „Митници“ и DEA и под ръководството на СГП
120 000 таблетки с различни психотропни вещества, и 40 кг кхат откриха митнически служители в близо 200 пощенски пратки. Задържанията са осъществени в периода 07-17 юни в рамките на специализирана операция срещу трафика на наркотици чрез Darknet и пратки “Web Thunder’’, проведена от митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница София, съвместно с офиса на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В рамките на операцията митническите служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са засекли и са предотвратили изпращането към различни дестинации в чужбина на 198 пратки.

След акция: Откриха 343 растения канабис край Меричлери (СНИМКИ)


Установено е, че съдържанието на пратките - малки количества таблетки или наркотични вещества, е договаряно чрез Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани чрез обикновена услуга от България към получателите им  - крайни клиенти в САЩ, Европа и Австралия.

Преустановена е дейността на едно депо за подготовка на пратки и на три различни мрежи за трафик на психотропни вещества чрез пощенски пратки към САЩ, Западна Европа и Австралия. По случаите вече са образувани четири досъдебни производства, като следствените действия продължават. Извършени са множество претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови помещения на територията на София и област Ловеч.

наркотици
Агенция

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от вида на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и др, съдържащи различни психотропни веществата, както и 40 кг кхат, като част от наркотичните вещества са прихванати в колети, а други са открити в депата, подготвени за експедиция.

Като обвиняем е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества, допълват от прокуратурата. 
Агенция "Митници"