/ iStock/Getty Images
Огнище на COVID-19 е регистрирано в промишлено предприятие в Севлиево. До момента са установени 23 -ма заболели, съобщават от Регионалната здравна инспекция. 

Проф. Балтов: Това е тунингован в лаборатория вирус (ВИДЕО)

15 от тях са регистрирани за последните три дни, в които статистиката за общините в Габровска област сочи, че са потвърдени общо 76 случая на COVID -19. Най-много от тях - 38, са в Севлиево.

Бум на новозаразените в Габровско, почина мъж


От новорегистрираните, 14 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 52 -ма са с гриподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 10 нямат оплаквания.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

За навременното диагностициране на пациенти на Областната болница в Габрово, както и на персонала, лечебното заведение вече разполага с цялостно оборудвана PCR-лаборатория. Тя ще се използва за нуждите на цялата област и за назначените от РЗИ изследвания. Средствата за апаратурата, в размер на 78 хил. 386 лева, са предоставени от Министерството на здравеопазването. 

Нови пет случая на COVID-19 в Габровско, почина мъж

Парите за ремонт и обзавеждане на помещението, както и стартовият комплект тестове са осигурени от фирма "Идеал Стандарт - Видима" и Община Габрово.