/ iStock/Getty Images
Днес ще е слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще е слаб, от северозапад, преди обяд в източните райони – от югозапад. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°, в София около 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е близко до средното за месеца. 

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20°-25°. Температурата на морската вода е от 13° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°. 

През следващите дни в по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В неделя вятърът от северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°.

В понеделник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток, с него в североизточните райони температурите ще се понижат още.
НИМХ, БТА