Обрат: ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на този парламент
Обрат: ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на този парламент / DarikNews.bg, архив
ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на това Народно събрание
91462
ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на това Народно събрание
  • ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на това Народно събрание

ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на това Народно събрание. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след извънредно заседание на депутатите от партията.

Цветанов обясни, че премиерът е запознат с решението на групата и ще се съобрази с волята на депутатите си.

Борисов: Дължа подкрепа на Патриотите и Реформаторите, ако решат да направят кабинет (ВИДЕО)

"Не смятаме, че във формат 43-и парламент има политическа сила, която може да поеме мандат за съставяне на кабинет заради всички тези различия, а днес те бяха показани по един много ясен начин при обсъждането на бюджета и начина, по който се отнасяха определени народни представители в излагане на доводите си как трябва да обърнем целия бюджет, за да можем да лансираме една популистка теза, която няма как да бъде реализирана", заяви Цветанов.

Плевнелиев: Вярвам, че 43-ото НС не е изчерпало своя потенциал

Той подчерта, че ГЕРБ не иска да участва по този начин в едно бъдещо управление.

"Ние сме достатъчно коректни, ние сме достатъчно принципни и точно за това искаме пък и да не нарушаваме добрата комуникация, която беше изградена в 43-я парламент като поведение от всичките парламентарни групи, а те са осем и знаете, че това е парламент, в който действително има осем диаметрално противоположни политически формати. Мога да ви уверя, че това, което днес чухме от народните представители, смятаме, че най-правилният извод е да вървим към предсрочни парламентарни избори, за да може действително да създадем условията и средата, в която можем да чертаем политики и да не се отколоняваме от това, което декларирахме преди две години, когато поехме управлението на страната", добави още Цветан Цветанов.

По думите му това, което ще предприемат и това, което ще направят е да не участват в създаването и формирането на кабинет в 43-я парламент. "От днешния дебат, който се води в пленарна зала, постоянно сме информирали премиера. Това решение, което имахме днес на парламентарната група, своевременно сме го информирали за решението, което сега обявяваме пред вас. Той се съобразява с решението на парламентарната група и смятам, че това, което казваме днес, е последното и окончателно", категоричен бе Цветанов.