Симеонов: От вчера до днес не сме имали никакви разговори с ГЕРБ
Симеонов: От вчера до днес не сме имали никакви разговори с ГЕРБ / DarikNews.bg, архив

От вчера до днес не сме имали никакви разговори с ГЕРБ. Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка с твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова за провалени договорки между ГЕРБ и ПФ за съставяне на правителство, предаде Агенция „Фокус".

Попитан дали от Патриотичния фронт са годни да управляват, Валери Симеонов посочи, че приемат своето присъствие в политиката като задължение и дълг. Той подчерта, че Патриотите се опитват да запазят стабилността не в името на това да се докопат до властта. Според него техен дълг е да не допускат безвремие и политически хаос.

„Ние сме притиснати до стената да направим и невъзможното да не допуснем безредие и безвремие в страната", каза Валери Симеонов. Той заяви, че дори и да има 1% вероятност и възможност за съставяне на правителство, те ще работят да го реализират.

Хората не трябва да се разделят, защото правителството няма кураж да отдели пари за пенсии, вместо за саниране. Това каза Красимир Каракачанов, заместник-председателят на Парламента и лидер на ВМРО по време на брифинг в НС, предаде Агенция „Фокус".

"Те искат да настроят хората с по-високи пенсии срещу тези с по-ниски пенсии и да ни изкарат нас виновни", каза още Каракачанов и призова да се сложи край на разделението на обществото. Според него не трябва да се разделят хората за това, че правителството няма кураж да отдели пари за пенсии, вместо за саниране.

По думите му 26 години българското общество се е разделяло и ако сега и за пенсиите се получи такова разделение, това ще е втората голяма грешка на българските политици.

Каракачанов посочи, че добрият тон не са го нарушили патриотите и попита къде е нарушението на добрия тон, когато някой внася бюджет без предварително обсъждане или когато си се възползвал от правилника на Народното събрание и между двете четения е направил съответните поправки.