Нинова: ГЕРБ и ПФ просто не можаха да се разберат за влияние и министерски кресла
Нинова: ГЕРБ и ПФ просто не можаха да се разберат за влияние и министерски кресла / DarikNews.bg, архив

Смятаме, че от вчера до днес просто ГЕРБ и Патриотичният фронт не можаха да се разберат за постове, влияние, министерски кресла. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние подкрепихме с гласуване предложението на ПФ минималната пенсия да стане 200 лв. и да се преизчисляват всички пенсии по нов коефициент. Това не е популистки ход и не за пръв път го правим", каза Нинова.

Тя заяви, че през 2008 г., когато БСП е управлявала, същата тази процедура е приложена към пенсионерите тогава. „Чух, че колегите от ГЕРБ са изтъкнали като основна причина и разминаване с техните партньори от ПФ това, че не са се разбрали по промените в пенсионната система. Вчера Борисов на Консултативния съвет, след това и други представители на ГЕРБ, изразиха подкрепа за кабинет с ПФ. Те вчера знаеха за това предложение за пенсиите. То е внесено преди 10 дни", категорична бе Нинова. Според нея то е обсъждано в бюджетна комисия. „Те знаят позицията на ПФ каква е и въпреки това вчера казаха „да". Какво се е променило от вчера до днес, за да реагират така.", запита лидерът на БСП.

Според Нинова ПФ и ГЕРБ от сутринта са се изпокарали помежду си. „Не можаха да си разпределят властта и затова тръгват на предсрочни избори. Въпреки причината, която за нас е, че не успяха да си разпределят властта, смятаме, че това решение е правилното и то потвърждава нашите тези. 43-ото НС е изчерпано като ресурс. Затова разпускане и предсрочни избори", подчерта Корнелия Нинова.

Източник: БГНЕС