/ iStock
Днес облачността над цялата страна ще бъде значителна и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Около и след обяд облачността над Западна България ще се разкъса и ще намалее. Вятърът от юг-югоизток ще се усили, в западните райони на Дунавската равнина ще бъде от изток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, по морския бряг - по-ниски, в София  - около 20°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за април.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 11°-12° по носовете до 18° в останалите райони. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Времето през април: От -2 до 30 градуса

Над планините ще има значителна облачност, след обяд главно над масивите от Западна България с временни намаления. Вятърът от югозапад ще се усили и след обяд ще бъде силен, по най-високите части на планините - бурен. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През празничните дни вятърът ще е от юг и температурите ще продължат да се повишават, в неделя в цялата страна, освен по Черноморието, максималните ще са над 20°, в отделни райони до 26-27°. В събота в Дунавската равнина южният вятър ще се смени със северозападен, ще е до умерен и на места в северозападната половина от страната ще превали и прегърми, в отделни райони - интензивно; възможни са и градушки.

Сутрешните температури ще са от 3-4° в котловините на Югозападна България до 8-10° на изток, където преди обяд вятърът ще е все още с южна компонента. Максималните ще са предимно между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието. На Великден ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Още ще се затопли.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА/НИМХ