Румяна Милова - член на УС на ЦГМ
Румяна Милова - член на УС на ЦГМ / БГНЕС
Задават се глоби за столични шофьори нарушители, които чупят скобите за гуми
По софийските улици вече се движат новите "паяци" на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), с които се репатрират паркираните в нарушение автомобили до наказателните паркинги на дружеството. Това съобщи пред БГНЕС членът на Управителния съвет на Центъра за градска мобилност Румяна Милова. Тя уточни, че във вторник са пуснати четири от новите коли, а днес ще бъдат пуснати всичките, които дружеството е закупило – общо 10.

20 електробуса тръгват по софийските улици до края на годината

„С новите „паяци” в града ще се движат общо 18 тежкотоварни автомобила на ЦГМ. От старите 14 ще оставим 8, а другите ще ги бракуваме, тъй като те непрекъснато се развалят и изискват да се правят необосновани разходи за ремонт. Ще назначим и допълнителни екипи. С тях ще може да санкционираме повече нарушители. Два от новите „паяка” ще могат да репатрират по-тежки автомобили, както и джипове“, коментира Милова.


Столичният булевард „Витоша“ става пешеходна зона

Тя обясни, че досега се работи само по сигнали, което от вече ще се промени и ще могат да упражняват контрол в целия град. Милова каза, че най-много нарушения наблюдават по велоалеята при болница „Токуда“, бул. „Джавахарлал Неру“ в „Люлин“, по бул. „Тодор Александров“ при 32-ро училище, по бул. „Симеоновско шосе“, в „Студентски град“, както и на други места в града.

Предвиждат намаляване на паркоместата за „синя зона” в София

От ЦГМ обещават съвсем скоро да решат и проблема с паркирането на забранени места каквито са паркове, градинки, велоалеи и пр. Според тях нарушителите си позволяват да спират на такива места, защото знаят, че дружеството разполага с малко репатриращи автомобили и в задръстванията трудно може да се придвижат до мястото, което от днес обаче се променя, категорична е Милова.

Удължават пешеходната зона по бул. "Витоша"

Тя обяви още, че подготвят и нови санкции за шофьорите, които сами свалят скобите от автомобилите си, поставени им при извършено нарушение в зоните за платено паркиране. Всеки водач, на чиято кола е монтирана скоба, но той я е счупил и свалил, после ще трябва да плати 30 лева първоначална глоба, която и сега се начислява при поставяне на скоба. Също така обаче ще трябва да си заплати и престоя в зоната, дори автомобилът на нарушителя през този период да не е бил там, а да е бил прибран, както и щетата по скобата, която струва 200 лева. Цената за зоната ще се плаща и за всеки следващ ден нарушение.

Обособяват „успокоена зона“ в центъра на София

Всичко това се предвижда в промени в наредбата за движение в София, които предстои да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.
БГНЕС