Номерата на автомобили на чужденци, причинили катастрофа у нас, да бъдат сваляни на място от органите на реда. Това предвиждат законодателни промени, които ще бъдат предложени за обсъждане в парламента. Повод за това са катастрофите, предизвикани от чужденци, съобщава NOVA.

В месеците юли, август и септември, когато през страната ни преминават гастарбайтери, стават много катастрофи, предизвикани от чужденци. Много от тях нито плащат наложени глоби, нито изтърпяват наказание.

Катастрофа край Драгоман взе две жертви през юли (ВИДЕО)

Депутатите вземат пример от катастрофата край Драгоман през юли, при която турски гражданин уби с колата си двама мотористи. Той е обявен за издирване и се смята, че е напуснал страната, въпреки забраната за това и воденото срещу него дело.

Обявиха за издирване гастарбайтера, обвинен за смъртта на 2 души при катастрофа

Данни, представени от депутата от РБ Нестимир Ананиев, показват, че през миналата година са издадени от органите на КАТ 13 346 фиша на чужди граждани. От тях 524 са платени, а 12 822 не са платени. Вижда се, че има проблем, констатира народният предстевител. Той смята, че може да се направи така, че преди чужденците да напуснат страната ни, да се проверява дали те имат нарушения, за които са глобени и дали са се издължили за санкцията.

Павлова ни благодари, че сме изрядни с винетките, гастарбайтерите шмекеруват

Освен сваляне на номерата депутатите обсъждат и други мерки, които да бъдат заложени като промени в закона по въпроса. Една от тях е синхронизиране на системите между КАТ и Гранична полиция, така че никой, който се опита да се укрие от закона у нас, да не може да напусне страната.

Източник: Nova.bg