/ Kubrat Pulev, Facebook
Мениджърът на световния шампион Антъни Джошуа - Еди Хърн, вече е набелязал нова дата за мача с Кубрат Пулев, съобщи Агенция "Фокус". По първоначален план битката трябваше да се проведе на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон.
Вчера Кобрата съобщи, че дългоочакваният мач за световната титла по бокс в тежка категория няма да се състои на 20 юни.

COVID-19 прати в нокдаун Кобрата и AJ, сблъсъкът се отлага

Хърн смята, че двубоят "ще бъде на 25 юли, но в момента всичко е несигурно, светът се опитват да удържи пандемията", съобщава sportstar.
"Имаме конкретна дата, която сме обсъдили с техния лагер. Тепърва ще уточним детайлите, защото трябва да изчакаме. На този етап няма причина да говорим за отлагане или поне все още няма. Но виждате, че нещата се развиват много динамично и всичко е възможно. Със сигурност двубоят ще се проведе на Острова. Няма вариант той да се измести за друго място. Очевидно е, че това, което решат от Висшата лига, ще бъде базисно, за да преценим ние какво да правим. Надявам се, че 20 юни все пак остава като актуална и сигурна дата", коментира ситуацията Еди Хърн.

Епидемията от коронавирус поставя под въпрос битката между Пулев и Джошуа

От българска страна партньорът на Кобрата - Ивайло Гоцев, също потвърди, че вече е обсъден вариант за нова дата. "Със сигурност мач ще има. Кога точно, това вече е въпрос, на който трудно може да се даде отговор към този момент. Така или иначе, сега боксьорите водят самостоятелна физическа подготовка и месец преди мача ще започнат със спарингите. Все още има време и възможност да проведем мача на 20 юни."
Агенция "Фокус"