"Условие за правителство вече не е борбата с корупцията, отстраняването на Гешев, социалната програма на БСП, а Изборният кодекс". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Лидерът на БСП припомни, че в предишния парламент левицата е внесла същия закон, но не е имало такава истерична реакция. "Когато управляваш с една партия и ти е необходима властна на всяка цена, тя не е статукво", отбеляза Нинова.

Тя посочи, че 47% от хората искат хартия. “Вие искате от нас да нарушим законите на държавата”, каза Нинова и уточни, че те не могат да изтеглят внесеният законопроект след като той вече е на второ четене.

"Политика с обиди и процедури не се прави", каза още тя.

Лидерът на БСП поиска отговор на няколко въпроса: "Някой да излезе и да обясни защо излиза надписът "дневникът е подправен" на машините, защо ЦИК още не е излязла с официални и данни и официален доклад има ли разминаване", каза тя и постави и още един въпрос - защо има разминаване при отчетените и реалните гласове на някой от машините.

Нинова е категорична, че тяхната битка е за справедливо отчитане на гласовете, контрол и свободно право на гражданите да избират.

Г-жо Нинова, вие четете всичко наполовина, обърна се Асен Василев от ПП към бившия си коалиционен партньор Корнелия Нинова от БСП по време на разискванията в зала на промените в Изборния кодекс, предаде БГНЕС.

Ние сме на второ четене на Изборния кодекс преди да сме направили първо четене на закона за удължаване на бюджета, подчерта Василев и заяви: Това са вашите приоритет, които вие налагате, заедно с ГЕРБ и с ДПС.
БГНЕС