Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
"Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.
 
Тя отбелязва, че експертизата е доказала некачествено строителство. Нинова посочва, че премиерът Борисов се хвали със строителството на пътища, "возейки в джипа си Нанков, който "пое" политическата отговорност", като от министър беше назначен за зам.-министър.
 
А един пожар под магистрала "Струма" компрометира прясно построения участък, за който са пръснати и европейски средства, и парите на българските данъкоплатци, коментира още лидерът на БСП.

Премиерът на обиколка: Похвали свършеното по строежа на магистрала „Европа” (ВИДЕО)
 
"Воаяжите ви едва ли заслужават повече внимание", обръща се още тя към премиера.
 
"Но друга тема заслужава огромно внимание. Днес директорът на Здравната каса обяви, че пациентите доплащат 4 млрд. лв. от джоба си често "под масата" или с измислени поводи - ВИП стая с четка за зъби и шапка за глава", отбелязва Нинова.

Борисов: Имаме мощна икономика, която ще ни позволи да вдигнем доходите
 
"ГЕРБ управляват България вече десет години. И по този показател - здравен статус и смъртност, също ни закотвиха на дъното на Европа. Здравната реформа е крещящо наложителна. И трябва да започне с премахване статута на търговски дружества на болниците", заявява председателят на БСП.
БТА