Лидерът на левицата - Корнелия Нинова, заяви, че БСП има конкретни цели, с които тръгва към предстоящите избори на 14 ноември.

„Време е за разум, спокойствие, решения и действия”, заяви тя в предаването „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

БСП тръгва към изборите с три цели – да дадем стабилност на държавата, да дадем сигурност на семействата и домакинствата и да влезем в парламента с конкретни и готови решения по конкретни проблеми”, каза тя.

„Имаме готов план какво трябва да се направи през първите 100 дни, проект за бюджет за 2022 г, както и законодателна програма за започване на истинската промяна, защото това досега не беше такава”, посочи Нинова. И допълни: „За нас е важно с когото и да разговаряме да сме наясно, че имаме съгласие за тези действия през първите 100 дни”, каза още тя.

„Проблем номер едно в момента са високите цени. От понеделник започваме редица от срещи с млеко- и месопроизводители, синдикати, работодатели и заедно с тях искаме да обсъдим тези 100 дин. Най-важно е да се направим план за озаптяване на скока на цените”, заяви още Нинова.

От партията предлагат да се намали ДДС на енергоносителите, ДДС на храните от малката кошница, както и да се гарантират първите 200 киловат часа на всяко социално слабо семейство, като те се приемат от държавата. „Предлагаме и да се създаде в бюджета за догодина един антикризисен енергиен фонд, който да се използва именно за такива мерки. Парите в него ще бъдат от свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия”, обясни Корнелия Нинова.

Относно президентската надпревара Нинова бе категорична: „Подкрепяме безапелационно Радев и Йотова като кандидати за президентска двойка. Ще работим те да са победители”.
NOVA