"В следващия парламент правителство без БСП не може да бъде съставено", уверена е Корнелия Нинова
От "БСП за България" се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори, насрочени за 14 ноември. Този път те ще бъдат 2 в 1 - избор за народни представители и избор за президент.

След като се регистрираха, лидерът на левицата Корнелия Нинова каза пред журналисти, че на изборите ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

БГНЕС

"Ние подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се и в инициативния комитет. Регистрирахме се с участие, тъй като участваме с подкрепа на двойка, искаме да имаме и регистрация. Имаме номинации и за Радев и Йотова, и за други имена – и партийни и извън партийни, но изказваме подкрепата си към тази двойка - Радев и Йотова", каза Нинова.

БТА

На въпрос дали в следващото НС коя по ред политическа сила би искала БСП да бъде, Корнелия Нинова отговори така: "разбира се, целта е за победа. Но има и втора - да съставим стабилно правителство и кабинет, който да се заеме с проблемите, които в момента заливат отвсякъде. В следващ парламент правителство без БСП не може да бъде съставено", уверена е Нинова, като допълни, че: "не можем да изпратим хората на нови избори".

Относно това дали новата формация ще отнеме от гласовете им, тя отговори: "нека да видим, какво ще направят, за нас най-важно е да обявят програмата си, за да определим ние своето отношение. Искаме да видим политики и ако те съвпадат с нашите, сме готови за диалог с тях. Ще работим с тях и другите партии на база на това кой поставя националния интерес и добруването на българския народ пред личния си интерес, постове и пари", каза още Корнелия Нинова.