/ БСП за България
В декларация във връзка с днешното последно заседание на парламента председателятГ на "БСП за България" Корнелия Нинова заяви в декларация, че големият грях на 46-тото Народно събрание е, че не се намери разум и отговорност да направи промяната.

"46-тото НС трябва да е урок и дано днес на 15 септември да сме добри ученици и да сме го научили", казва тя.

Нинова коментира, че това НС е започнало по грешен начин и няма как да свърши по правилен. 

"Това да си в парламента не означава задължително, че управляваш, че участваш в модела на ГЕРБ и си статукво", коментира Нинова.

"Ако следваме вашата логика, вие вече в два парламента участвате, тук вътре, следователно вече сте статукво, обърна се тя към т.нар. партии на протеста. Това беше първата причина и тя е основополагаща за разрива, който стана в парламента. Втората - липсата на разум и отговорност да съставим мнозинство, каза още Нинова.

"Илюзията за плаващи мнозинства ни изигра лоша роля. Плаващо мнозинство означава плаваща покупко-продажба на гласове, на интереси", коментира още лидерът на БСП. "Трета причина - емоциите, интересите на Аз-а, а според ваши реплики - и групови, и корпоративни интереси взеха връх над разума и интересите на държавата", каза Нинова.

"През цялото това време "БСП за България" не влязохме в скрити разговори, не бяхме зависими, бяхме разумни, разговаряхме с всички уважително и с аргументи, с едно единствено желание и една цел - да направим трайно мнозинство за промяна, но и за стабилност", казва още тя.

"Трябва да отчетем, че направихме и нещо добро - актуализацията на бюджета", отбеляза Нинова.


 
БТА