/ БГНЕС
Николай Колев-Босия поиска да се разпусне парламента и правителството
98246
Николай Колев-Босия поиска да се разпусне парламента и правителството
  • Николай Колев-Босия поиска да се разпусне парламента и правителството
Николай Колев-Босия поиска да се разпусне това Народно събрание и правителството на Бойко Борисов. Той е в гладна стачка вече повече от месец. Още в началото на протеста Колев поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупцията в ДАИ.

Московски призова Николай Колев-Босия да прекрати гладната си стачка

Сега той настоява да се разпусне и парламентът, и правителството. Босият поиска президентът Румен Радев да свика общонационална кръгла маса без политици и да се изготви програма, да се избере програмен парламент да се направи програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса.

Само тогава можем да стъпи на здраво, иначе сега сме обречени, коментира Колев. И допълни: "Политиците нямат усет за това, което трябва да се свърши, те се занимават с далавери и маса пари отиват на вятъра".

Подкрепящи Николай Колев - Босия сигнализираха за полицейско насилие

Според Босия референдум може да реши дали да има Велико народно събрание, но сега е рано за Велико народно събрание, сега най-важното е програмно правителство и парламент.

По-късно през деня председателят на парламента Цвета Караянчева отиде в дома на Босия и му предложи да се създаде анкетна комисия с негово участие за транспортния бранш. Идеята е в първия пленарен ден, сряда, тя да бъде гласувана, а първото й заседание да бъде още този четвъртък. Караянчева го е помолила да прекрати гладната стачка, но той е казал, че ще издържи до четвъртък.