Не съм престъпник, който да бъде освобождаван за 10 минути, заяви Ренета Инджова
Не съм престъпник, който да бъде освобождаван за 10 минути, заяви Ренета Инджова / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Не съм престъпник, който трябва да бъде освобождаван за 10 минути, какъвто опит вече беше направен в живота ми веднъж. Няма да позволя да излизам от този институт през задната врата".

Това коментира шефката на НСИ Ренета Инджова.

В предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Инджова коментира както сгрешеното преброяване през 2011 година, така и информацията, която има, че ще бъде освободена от поста.

По думите ѝ нейните заместници по цял ден стоят в Министерски съвет, а и си позволяват „да издевателстват над експертите на института".

„На сбирки планински се взимат решения за определени съученички да бъдат настанявани там, където Европа вече иска конкурси с участието на представители на Евростат", допълни тя.

Ренета Инджова призова да бъде направена цялостна проверка на дейността на института, а не само на нейната работа.

„След 8 месеца проверки, вчера ми се даде заповед за удължаване на проверката с 8 дни. Какво очакват? Да консумирам нарушение? Аз не консумирам власт, за да консумирам нарушение", коментира шефката на НСИ.

Ренета Инджова смята, че трябва да бъде направена поправка в закона от гледна точка на устройството, организацията и председателстването на Института и той да стане независима агенция към парламента.

Източник: NovaNews.bg