/ ThinkStock/Getty Images
Не пътувайте до Етиопия, предупреждават от Външно министерство. След подадената оставка на министър-председателя Хайлемариам Десален в страната е въведено извънредно положение за шест месеца, с възможност за удължаване.

Заради задълбочаването на политическата криза са възможни граждански вълнения и прояви на насилие. В тази връзка пребиваващите в Етиопия български граждани е необходимо да следят внимателно информацията в местните медии, да се съобразяват с въведеното извънредно положение и да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност. При евентуално възникване на граждански вълнения и насилие е добре да останат по домовете си или на друго сигурно място, да се подсигурят с най-необходимото – храна, вода и медикаменти, както и да уведомят близките си за създадената ситуация и да ги предупредят за възможни нарушения в комуникацията.

На българите, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат отменени, се препоръчва да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…“ на интернет страницата на Министерство на външните работи.

При необходимост българските граждани могат да потърсят съдействие и актуална информация от българското посолство в Етиопия.