Наградиха полицаи, отказали подкуп от 10 000 евро
Наградиха полицаи, отказали подкуп от 10 000 евро / netinfo

Двама полицаи, заловили мъже за общодържавни издирване и отказали подкуп от 10 000 евро, бяха наградени от директора на ОДП - Благоевград комисар Константин Титянов.

Това са Николай Гунчев и старши полицай Тодор Кимовов от РПУ - Петрич, които на 29 февруари към 20.00 часа задържаха трима мъже в района на складовата база в южния град. Полицаи отиват на мястото след подаден сигнал от гражданин и след кратко преследване са задържани Христо Мароков, Иван Тончев и Кованенко Кованенков.

На път за РПУ - Петрич единият от задържаните предлага първоначален подкуп от 2000 евро, след отказ на полицаите да приемат, мъжете предлагат сума от 10 000 евро. Кованенков признава, че е обявен за общодържавно издирване и е готов да даде пари и в по-големи размери.

След като тримата са доведени в РПУ, заявяват че не се познават помежду си и дават фалшиви данни за самоличност. На мястото на задържането в района на складовата база е намерен и сак с инструменти за разбиване на патронници, уред за прогонване на кучета, маски и ръкавици.

Днес ще бъде гледана и мярката за задържането им от Окръжна прокуратура. През миналата година са регистрирани няколко кражби от складовете в Петрич, като най-крупната от тях е на цигари за 17 000 лева.