Над 400 парашутни скока само за ден на „Тракийско лято
Над 400 парашутни скока само за ден на „Тракийско лято / снимка: БГНЕС, архив

417 учебно-тренировъчни парашутни скока бяха изпълнени в рамките на ден в района на летище Крумово по време на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016". В учението участваха формирования и личен състав от 68 бригада „Специални сили" заедно с парашутисти от морския специален отряд на Военноморските сили, Националния военен университет „Васил Левски" - Велико Търново, Военновъздушните сили и Министерството на отбраната.

За първи път в България - скокове с парашут от вертолет "Кугър"

Това се случва за първи път през последните 20 години. Парашутните скокове се изпълняват с различни типове парашути от различни височини от 400 до 4000 м. Отработват се и различни елементи от Силите за специални операции.

Съвместната подготовка започна на 10 юли и ще продължи до 22 юли тази година. До момента са изпълнени повече от 750 дневни учебно-тренировъчни парашутни скока. От тази вечер ще започне изпълнението и на нощни парашутни скокове.

Българските и американските екипажи извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.

Над 400 парашутни скока само за ден на Тракийско лято"
netinfo

Други новини от Пловдив