На късмет се разминаха трагедии в района на Сточна гара в София
На късмет се разминаха трагедии в района на Сточна гара в София / снимка: Sofia Photo Agency

В района на Сточна гара се разминаха сериозни инциденти по време на бурния вятър в София следобед. Около 20-метрова конструкция, монтирана с рекламна цел върху стената на математическата гимназия на бул. „Васил Левски" и ул. Искър" се срути върху тротоара. Движението на автомобили и тролеи по булеварда беше затруднено, заради многото паднали по уличното платно клони.

На спирката на автобусите за „Люлин" на Сточна гара вятърът откърти общия ламаринен покрив на повече от 6 павилиона и той се стовари върху тротоара, точно където хора чакат по принцип автобусите.

48 сигнала за проблеми, свързани с разразилия се бурен вятър в столицата са подадени в „Гражданска защита” – София област към 17.30 ч. Това съобщи за Дарик началникът на аварийната служба Валери Младенов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони, разрушени покриви на жилищни сгради и училища, както и надвиснали билбордове. В гражданска защита е бил подаден сигнал и за откаран в „Пирогов" младеж, след като пострадал от паднала върху него мазилка от сграда на ул. „Пиротска", съобщи още Младенов. Ето какво още каза Валери Младенов за Дарик:

На „Димитър Миленков” в квартал „Дружба” е паднало дърво върху покрива на къща. Също така доста сигнали се получават при нас за опасно надвиснали предмети – ламарини, улуци, отдушници, които се обезопасяват от екипите, които използват алпийски способи. Има и паднали дървета върху леки автомобили, които се освобождават от нашите екипи. На блок 45-46 в „Дианабад” ламаринената конструкция на асансьорната шахта на покрива е надвиснала. Изпратен е екип. Имаме подадена информация за два наклонени билборда – единият е на „Горнобански път”, а другият е на булевард „Европа” към квартал „Люлин”. Информацията за билбордовете е подадена на Столична община, които по направление на собствениците на билбордовете трябва да решат тези проблеми.

Чуйте в звуковия файл репортаж от Сточна гара