Специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова посочи на какви храни да заложим така, че организмът ни да е по-подготвен в сезона на грипа и ако не да избегнем вирусите, то поне да се справим по-леко с тях.

Не се самолекувайте при грип

"Добре е да подготвим организма си с една по-добра имунна защита. Простудният фактор е само фон, на който вирусите по-лесно атакуват тялото на човека", коментира пред NOVA проф. Байкова.

Грипната епидемия вече е пред прага ни тази зима

Тя съветва да не спазваме диети в момента, а да консумираме леки, но пълноценни храни.

„Мляко и млечни храни с ниска масленост. Кисело мляко, извара, сирена. На второ място задължително е рибата. На трето място е червеното месо, но в ограничени количества, например три порции седмично", обясни проф. Байкова.

Не лекувайте простудните заболявания с антибиотици, съветват специалисти

Тя съветва също много зеленчуци и плодове.

Вижте още:

Туршията и киселото зеле предпазвали от грип

Чесънът - един от най-могъщите природни лечители

Храните, които правят чудеса за имунната система

Източник: nova.bg