Мъж заплашва с гладна стачка - иска уволнение на директорка на дом за сираци
Мъж заплашва с гладна стачка - иска уволнение на директорка на дом за сираци / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, Виктор Кадири
Мъж заплашва с гладна стачка - иска уволнение на директорка на дом за сираци
65335
Мъж заплашва с гладна стачка - иска уволнение на директорка на дом за сираци
  • Мъж заплашва с гладна стачка - иска уволнение на директорка на дом за сираци

Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов заплашва да започне гладна стачка пред Община Пловдив. 33-годишният мъж иска директорката на дома за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович" - Анелия Кирова, да бъде дисциплинарно уволнена.

В началото на месец май тази година служители на Агенцията за закрила на детето установиха физическо и психическо насилие над деца в дома. Част от децата, с които проверяващите са се срещнали, са предоставили данни за упражнено физическо и психическо насилие спрямо тях от страна на възпитател. Същият е бил освободен от работа още преди проверката, а директорката е наказана със „забележка", защото преди това не е имала други провинения, обясни ресорният зам.-кмет Георги Титюков.

Според Слави Михайлов Анелия Кирова с действията и бездействията си е прикривала възпитателя и също носи вина. „Преди проверката на Агенцията за закрила на детето, тя е назначила две вътрешни проверки, които обаче не са установили нищо", мотивира се Михайлов. „Ако до края на работния ден тя не бъде уволнена, от утре започвам гладна стачка, а по-късно ще доведа и други сираци с мен", категоричен бе той.

Ресорният зам.-кмет Георги Титюков заяви, че няма никакъв смисъл да бъде уволнявана Кирова, защото домът ще бъде предсрочно закрит на 1-ви януари 2014-та година.

В момента в Дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович" има 26 деца на възраст между 7 и 18 години. След закриването му, част от тях ще идат в приемни семейства, а останалите ще бъдат прехвърлени в други домове.

Други новини от Пловдив