Мъж закла свой познат след пиянска свада
Мъж закла свой познат след пиянска свада / снимка: Dariknews.bg, архив

54-годишен мъж от първомайското село Дълбок извор бе убит след пиянска свада, съобщиха за Дарик от пловдивската полиция. Сигналът за намереното безжизнено тяло на мъжа е подаден вчера в 12,30 часа.

За по-малко от 30 минути полицейските служители от РУ „Първомай" успели да идентифицират извършителя на убийството - мъж на 36 години от същото село.

По данни на Окръжна прокуратура - Пловдив, починалият е бил намушкан с нож многократно от своя съселянин. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство и наблюдаващият прокурор е разпоредил задържането му за срок от 72 часа.

Обвиняемият е признал вината си, като е обяснил, че е действал под влиянието на алкохол.

По делото са приложени ножът, с който вероятно е извършено убийството, и дрехите на обвиняемия, по които има кървави следи.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, биологични експертизи на веществени доказателства и дактилоскопна експертиза. Извършват се разпити на свидетели.

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Пловдив за вземане спрямо обвиняемия на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража".