Мъж уби полицай и рани друг в село Енина
Мъж уби полицай и рани друг в село Енина / Снимка: БГНЕС
Полицай бе убит, а друг ранен след битов скандал в Казанлъшко
25881
Полицай бе убит, а друг ранен след битов скандал в Казанлъшко
  • Полицай бе убит, а друг ранен след битов скандал в Казанлъшко

Битов скандал, разиграл се в село Енина, завърши с убийството на полицай от казанлъшкото РПУ, негов колега беше ранен.

Кървавата драма се е разиграла в двора на къщата в селото на улица „Петко Маналов" 18, след като в РПУ-Казанлък около 18 часа е получен сигнал, идващ от спешния център. Сигналът гласял, че мъж се е самопрострелял. От полицейското управление изпратили на място дежурна група от звеното за опазване на обществения ред. Пристигайки на място, патрулните коли били пресрещнати в двора на къщата от 58-годишния Неделчо Василев, който бил във видимо нетрезво състояние. Той нанесъл удар с нож на полицай Бончо Чернев и разкъсал феморалната му артерия. Друг полицай - Николай Иванов - успял да обезоръжи нападателя, вследствие на което получил нараняване в ръката, в областта над китката. Полицаят успял да задържи убиеца. 15 минути по-късно Чернев починал от кръвозагуба.

Извършителят е задържан за 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение по член 116 от Наказателния кодекс за убийство и за опит за убийство. По случая работи окръжно-следствена група.

Междувременно в Казанлък, където се намира Яне Янев, лидерът на РЗС поиска оставката на говорителката на ОДП Йонка Георгиева затова, че е отправила заплахи към журналист от БГНЕС. Според агенцията кореспондентът им Иван Янев бил изгонен от мястото на инцидента от Георгиева, която крещяла: "Как си позволяваш да съобщаваш за нещо преди директорът на полицията да е уведомен. Изчезвай от тук. Ти си мъртъв". Помолена да коментира, Георгиева заяви, че елементарната етика и морал изисквали при такива случаи първо да се провери дали близките на загиналия са уведомени.

Убиецът, според съселяни, живее с майка си. Занимавал се с отглеждане

Мъж уби полицай и рани друг в село Енина
netinfo
на животни. По ирония на съдбата бащата на Неделчо Василев преди години е бил полицай в Транспортна полиция.

Полицай Бончо Чернев е в редиците на МВР от 1993 г. 38-годишният мъж бил назначен в системата на МВР от сегашния директор на ОДП-Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Родом е от Горно Черковище, живеел е в Казанлък. Баща е на две деца - има момче и момиче на 12 и 15 години.

На разпит в полицията е бил и кметът на село Енина Боньо Бонев.

На 10 юли 2009 г. край Своге тежко пострада полицай Любомир Митов, който беше прострелян от крадци, открили огън срещу преследващия ги патрул. Едномесечната борба за живота му обаче се оказа неуспешна, той почина в нощта на 11 срещу 12 август.