Мъж от Сливен поиска 2 млн. евро откуп за дъщерята на Брендо
Мъж от Сливен поиска 2 млн. евро откуп за дъщерята на Брендо / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова, архив

В събота около 21.50 ч. на спешния телефон 112 мъж от Сливен се е обадил, за да поиска откуп за отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо, пише в. „24 часа”, позовавайки се на местен телевизионен канал. Според източници мъжът, поискал 2 млн. евро откуп за Лара Банева, е около 50-годишен и се е обадил от телефонна кабина в близост до Трета поликлиника.

Говорителя на МВР-Сливен заяви пред сливенската медия, че в събота действително е регистрирано подобно обаждане, като допълни, че случаят се разглежда от Районната  прокуратура в града.

10-годишната Лара Банева беше отвлечена на 5 март пред дома си в столичния квартал „Бояна” от трима маскирани и въоръжени с автомати мъже с BMW Х5, докато отиваше на училище. При отвличането пострада шофьора на детето, който бе прострелян. До момента няма официална информация за детето и то продължава да е в неизвестност. Една от версиите за изчезването на момичето е свързана с делото в Италия срещу баща й.

Евелин Банев се намира в италиански затвор, тъй като беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале” миналото лято. В Италия Евелин Банев е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу него той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.