МВР задлъжняло с 50 млн. лв. на доставчици и служители
МВР задлъжняло с 50 млн. лв. на доставчици и служители / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
МВР задлъжняло с 50 млн. лв. на доставчици и служители
27181
МВР задлъжняло с 50 млн. лв. на доставчици и служители
  • МВР задлъжняло с 50 млн. лв. на доставчици и служители

Близо 50 млн. лева са дълговете на МВР към момента, съобщи пред Дарик заместник министър Павлин Димитров. Около 17 млн. лева от тази сума са задължения към бивши служители, а останалите пари министерството дължи на доставчици.

Полицаите ще протестират в събота пред Народния театър заради ниските си възнаграждения и лошите условия на труд в МВР. Служителите са недоволни и от идеята държавните служители сами да плащат осигуровките си. Преди ден пред Дарик председателят на полицейските синдикати Валентин Попов заяви, че полицаите сами купуват дори течност за чистачките на служебните автомобили, а лимитите на горивото са в сила във всички полицейски управления и пречат на работата в МВР.

В края на миналата година вътрешното министерство дължеше близо 65 млн. лева. Тогава ЧЕЗ заплашили да спре тока на министерството, а ведомството бе принудено спешно да плати над 1 млн. лева за електроенергия.

По-рано днес министър Цветан Цветанов потвърди, че също ще се включи в полицейските протести в качеството си на работодател. „Никой няма интерес от подобен начин на диалог в системата на МВР", уточни той в отговор на реплика на синдикални полицейски лидери в телевизионни блокове. Цветанов определи като несериозни твърденията им за това, че може да стане нещо, той като полицаите са въоръжени.