/ Dariknews.bg, Пловдив
МВР и прокуратура проверяват сигнал на пазарджиклия, че е бит от полицаи
94653
МВР и прокуратура проверяват сигнал на пазарджиклия, че е бит от полицаи
  • МВР и прокуратура проверяват сигнал на пазарджиклия, че е бит от полицаи
Сигнал на мъж от Пазарджик, че е бит от полицаи, стана повод за започване на проверка по случая. Светослав Петров твърди, че е бил жертва на полицейски произвол преди десетина дни. Вчера обаче е подал жалба и до Районната прокуратура в Пазарджик.
 
От снощи комисия, назначена от началника на Областната дирекция на МВР комисар Йордан Рогачев, проверява основателни ли са твърденията на пазарджиклията. Авторът на сигнала е поканен да даде показания, но до момента не се е отзовал.
 
Ще бъдат разпитани свидетели, ще бъдат взети предвид и данните от медицинското свидетелство на пострадалия. Ще бъдат следвани и указанията на прокуратурата, която също следи случая. Комисар Рогачев увери, че ако има превишили правата си негови подчинени, те ще понесат предвидените за това наказания.
 
Съприкосновението с полицията станало преди десетина дни, когато Светослав се сдобил с рожба, разказа говорителят на полицейската дирекция Мирослав Стоянов.
 
Съседи подали сигнал за музика с високи децибели от апартамента на ощастливения баща. На място се отзовала патрулка, но той оказал съпротива на полицаите, затова те го задържали около 3.30 ч. След час обаче бил освободен, тъй като се оказало, че по-голямото му малолетно дете е само.
 
Съставени са му два акта за нарушаване на обществения ред.