Граждани се заканили на униформените, че "ще се върнат за тях"
Протестиращи на магистрала "Марица" снощи заплашвали полицаите, че ще се върнат за тях, разкриха от полицията с днешна дата на брифинг с подробности около снощната незаконна блокада на пътя за Турция.

"Вчера бе блокиран международен транспортен коридор от изключително значение
. Около 40 лица успяха да затворят АМ „Марица”.

Падна блокадата на магистрала „Марица“

Бяха пренасочени около 70 полицейски служители, които регулираха движението, което бе застрашено", обяви директорът на ОД на МВР-Хасково Ангел Цанков във връзка с блокирането на магистрала "Марица" до Капитан Андреево вчера от група протестиращи, предвождани от един от "отровното трио" - адвокат Николай Хаджигенов.
 
„Полицейските служители бяха грубо провокирани към употреба на сила, но благодарение на професионалното им поведение такава не бе използвана.
 
 
Брифинг на ОДМВР - Хасково

Брифинг на ОДМВР - Хасково

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 4 август 2020 г.

Пътят бе освободен и хората се възползваха от правото си на свободно предвижване. Полицаите бяха заплашвани, че граждани ще се върнат за тях. Това по никакъв начин не оказа въздействие на действията от тяхна страна", допълни Цанков.

Директорът на ОД на МВР категорично заяви, че днес ще бъдат взети всички мерки, за да не бъде допуснато затварянето на автомагистрала "Марица" . Той отново предупреди, че всяко едно блокиране води до голямо напрежение и непредсказуеми събития между протестиращите и участниците в движението.

"Продължаваме да поддържаме постове, които ще наблюдават движението по магистралата и ще направим всичко възможно, за да поддържаме ред и дисциплина в района", заяви ст. комисар Цанков.