Холокост
Холокост / Gulliver/Getty Images, архив
Много е важно да се насочат всички усилия в борбата с отричането и изопачаването на Холокоста, каза служебният заместник-министър на външните работи Велислава Петрова по време на международната конференция на тема „Борба с антисемитизма и опазване на еврейското наследство“, организирана от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи.

"Водещ за нас винаги е бил научният подход към изследването на Холокоста. Този, който е основан на обективни, цялостно изучени факти и данни, които да бъдат поставени на преден план. Този научен подход към изследването на Холокоста представлява най-добрата основа за исторически информирани и ефективни усилия в противодействието на съвременния антисемитизъм", обясни Петрова.

Оцеляла от Холокоста ръководи първото заседание на италианския парламент

Конференцията е в рамките на проекта „Стратегическо сътрудничество между България и Норвегия в подкрепа на международния ангажимент на България за борба с антисемитизма и опазване на еврейското наследство“, изпълняван от МВнР, Дипломатическия институт и Държавния културен институт и финансиран от Фонда за двустранни отношения на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.
БТА