/ / iStock/Getty Images
По информация на посолството ни в Претория заради новооткрития вариант на COVID-19 - "Омикрон", голяма част от авиокомпаниите, които оперират от и до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсвана, Есватини, Зимбабве и Лесото, са обявили, че спират полетите от тези страни на основата на въведените мерки в съответните държави. Това съобщиха от МВнР.

От ведомството препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътувания до страните от южноафриканския регион до изясняване на ситуацията и възстановяване на полетите.

Двама заразени с африканския щам във Великобритания, съмнения за болни и в Германия и Чехия

Българските граждани, изпаднали в беда, могат да се свързват с посолството ни в Република Южна Африка денонощно на номер +27798937336.

Той се използва за съобщаване на спешни случаи и кризисни ситуации с цел оказване необходимото съдействие на засегнатите.
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +35929482404; +35929713856 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Южна Африка: Светът ни наказва, защото открихме новия щам

От МВнР препоръчват на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за" на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.