Асен Личев
Асен Личев / МОСВ
"МОСВ ще оказва пълно съдействие за решаването на проблемите на всички зоопаркове в страната. Искам, когато в тях влязат гражданите със своите деца, да усетят, че сме част от връзката човек - природа. Моя мисия е да намерим път за решаване на всички проблеми, пред които сте изправени". Това заяви на среща с директорите на всички 22 зоопарка в страната министърът на околната среда и водите Асен Личев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Министър Личев представи екипа си

Той изрази надежда, че след време в репортажите за зоологическите градини ще присъстват кадри, каквито наблюдаваме от големите и модерни зоопаркове по света.

Поканата за среща с тях е била отправена от зам.-министъра на околната среда и водите Емилия Тончева по повод днешния им празник.

Софийският зоопарк се сдоби с нови обитатели

"Изключително високо ценя труда ви в зоологическите градини. Знам, че не ви е лесно. Ваша кауза е да научите хората да пазят природата и животните", каза Тончева. По думите й тази среща е начало на много други, както и с неправителствени организации и представители на местната власт. Това според зам.-министър Тончева би довело до по-бързото разрешаване на проблемите на зоологическите градини.

Директорът на "Зоологическа градина" - София Добромир Бориславов е отправил благодарност към ръководството на МОСВ, че с тази среща се слага началото на промяната в отношенията им. Надявам се на съдействие за изглаждане на различни противоречия в работата ни и за преодоляване на проблемите, допълни той. Благодарности са изразили и останалите директори на зоопаркове в България.