Москов: Проверка установи липси за 1 млн. лева в Здравното министерство
Москов: Проверка установи липси за 1 млн. лева в Здравното министерство / БГНЕС, архив
Москов: Проверка установи липси за 1 млн. лева в Здравното министерство
89372
Москов: Проверка установи липси за 1 млн. лева в Здравното министерство
  • Москов: Проверка установи липси за 1 млн. лева в Здравното министерство

1 млн. лева са установените липси от дълготрайни материални и нематериални активи в Здравното министерство. Това отчете по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Петър Москов.

"10 доклада са изпратени до прокуратурата и ДАНС. Две съвместни проверки на компетентни дирекции на Министерството на здравеопазването са извършени към момента. От проверките са установени липси за около 1 милион лева и те са предадени на прокуратурата", уточни министър Москов.

По думите му при извършената административна проверка са установени незаконосъобразни действия на ред служители, конкретно в Министерството на здравеопазването, и те също са подадени на компетентните органи.

"Борбата с корупцията е важна на законодателно ниво. Аз се надявам, че антикорупционното законодателство ще мине съвсем скоро в парламента. Реално хората, които извършват това нещо, са инспекторатите на министерствата. Те трябва да идентифицират, да създадат системата за идентификация, за да могат по-специализираните органи - прокуратура, съд, ДАНС, да могат да се намесят на нивото на техните компетенции", добави здравният министър.