18-годишен шофьор е блъснал две възрастни жени на тротоар в Карнобат, като едната от тях е загинала, а другата е откарана в болница в кома, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.
 
Минути след 08.00 часа в Районно управление на полицията в Карнобат е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал на улица „Петър Берон“ № 33 А в града.
 
Мъж загина след катастрофа в дърво на пътя Варна-Бургас

Двете жени са били на тротоара, когато върху тях връхлетял автомобил "Мерцедес" с бургаска регистрация. По данни на полицията зад волана му бил 18-годишен младеж с едномесечен стаж зад волана. При инцидента е загинала жена на 70 години. Другата пенсионерка на 84 години е откарана в УМБАЛ-Бургас, като жената е в тежко състояние и е в кома.

Предполагаемата причина за катастрофа е, че заради високата скорост младият шофьор е загубил управление над автомобила и го качил на тротоара, блъскайки жените. Той е задържан на място от служителите на полицията в Карнобат. Младежът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел отрицателен резултат. По информация на "24 часа" пробата за наркотици, взета на водача, е отрицателна.
 
Агенция Фокус