Министър Желев не изключва рокади в Шейново
Министър Желев не изключва рокади в Шейново / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

"Ако се налага смяна на ръководството на АГ болница „Шейново” на базата на недобри резултати, приемам, но ако причината е друга, не съм съгласен", съобщи министърът на зрадвеопазването д-р Евгений Желев, след като дари кръв в централата на БЧК.

Той допълни, че в крайна сметка Общината и общинският съвет ще решат какво ще се случи с ръководството на „Шейново”. На въпрос дали е съгласен с предложението на синдикатите за 20% увеличение на клиничните пътеки, министърът коментира, че това трябва да бъде съобразено най-малко с процента на инфлация в страната и припомни, че актуализация на клиничните пътеки не е правена от две години.

Евгений Желев дари кръв в централата на БЧК, където бе награден от ръководството за това, че е дарявал кръв над 20 пъти. Той получи статуетка и грамота. „Няма нищо по-благородно от това да се дарява кръв, защото това е израз на солидарност към другите хора”, каза здравният министър. Акцията по кръводаряване се организира по повод 14 юни – Световен ден на доброволния кръводарител.