Министър Йовчев: Има ясни следи, че Хизбула стои зад атентата в Бургас
Министър Йовчев: Има ясни следи, че Хизбула стои зад атентата в Бургас / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Има ясни следи, които сочат, че Хизбула стои зад атентата от 18 юли 2012 година на бургаското летище, заяви в морския град вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той се срещна с кмета на града Димитър Николов за обсъждане на новата система от мерки за сигурност на туристите през летния сезон.

Министър Йовчев отказа да даде подробности относно новите доказателства по разследването, но обобщи, че става дума за изключителен професионализъм при подготовката и провеждането на терористичния акт.

„Имаме информация по международния обмен, която потвърждава направеното от експертите заключение", каза още министърът. Детайли от разследването обаче Цветлин Йовчев заяви, че ще бъдат съобщаване само с прокурорско съгласие.

„Това, което е събрано, е достатъчно да кажем, че има ясни следи, които сочат, че Хизбула стои зад атентата на летище Бургас. За да можем да говорим от процесуална точка за доказателства, трябва да бъдат извършени съответните действия, да бъдат направени експертизи, разпити, а това по обективни причини няма как да се случи", каза още вътрешният министър.

Други новини от Бургас