/ ThinkStock/Getty Images
61-годишен мъж от Божурище прекара Нова година в ареста заради убийство на котка. Стопанинът на животното открил трупа на котката в двора си сутринта на 31 декември и веднага подал сигнал в полицията. Още същия ден за убийството бил задържан 61-годишният му съсед, от когото били иззети въздушна пушка, газ-сигнален пистолет и боеприпаси. По информация на Дарик стопанинът гледал около 40 котки, заради което имал и пререкания със съседа си. Убиецът на котката пък може да получи до 3 години затвор и глоба до 5000 лева.
 
Жител на Божурище сигнализирал на полицията сутринта на 31 декември за открит труп на котка в двора на къщата му. По информация на Дарик мъжът гледал около 40 котки, заради което често имал пререкания със съседа си.
 
На място пристигнал дежурен полицейски екип от районното управление в Сливница, който извършил оглед. Малко след това за убийството на котката бил задържан 61-годишният съсед. От него били иззети въздушна пушка, две кутии с чашки за въздушно оръжие, газ-сигнален пистолет и 45 боеприпаса за него. Мъжът е криминално проявен и преди години е имал обвинение за кражба.
 
Той е задържан за 24 часа, а срещу него е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно. Ако получи обвинение и бъде признат за виновен, мъжът може да получи до 3 години затвор и глоба между 1000 и 5000 лева.
 
През октомври, отново заради убийство на котка, бе задържан и 47-годишен мъж от Годеч. Котката беше от порода „Сибирская”, собственост на семейство от града, което подало сигнала в полицията.