Местан: Трябва още един мандат нормална политика
Местан: Трябва още един мандат нормална политика / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова

Промените в кабината трябваше да се направят в пакет с актуализираната управленска програма, приета от тройната коалиция в Хисаря. Тази позиция на ДПС изрази от парламентарната трубина Лютви Местан.

Местан заяви, че страната ни се нуждае от още един мандат управление на нормалната политика. В момента опозицията не може да предложи алтернатива, избирателите няма да толерират самоцелната деструктивност, каза Местан. Няма по-страшно от това популизмът да вземе връх, независимо дали е национал или социал популизъм.

Лидерът на ДСБ Иван Костов констатира, че това е инкогнито и принудени промени в правителството, тъй като управляващите нямат представа защо ги правят. Новият вицепремиер по еврофондовете щял само да алармира докато се създадат институциите за контрол на евросредствата, щели да минат месеци, каза Костов. Този вице трябва да прави политика, не да е звънче и да алармира, заяви той.

Местан репликира, че вицепремиера няма да е нито звънче, нито камбанка, а ще координира политиката по реализирането на еврофондовете.

От БНД заявиха, че дебатите по промените в кабинета са фарс, в който няма да участват, защото са обявили 25 мерки за изход от кризата.

По-рано от „Атака” призоваха към бойкот на парламента и предизвикване на предсрочни избори