/ БТА
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с дует "Ритон", съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министър Николова е казала, че българската музика е изключително популярна както у нас, така и по света и е отбелязала, че дует "Ритон" е една от емблемите на родната сцена.

Българските музиканти и певци допринасят не само за развитието и популяризирането на родната музика, но и на туризма, е подчертала вицепремиерът, като е обяснила, че в последните години все по-търсен става т.нар. концертен туризъм. Тя е посочила, че расте броят на туристите, които избират да посетят дадена дестинация, подтикнати от конкретно музикално събитие.

По думите й политиката на Министерството на туризма е съсредоточена върху развитието на нишовия туризъм и в тази връзка музикалният, културният и концертният туризъм са изключително важни.

Марияна Николова е изразила надежда, че, след стартиране на масовото ваксиниране, културният живот ще се върне на предишните си нива.

Катя и Здравко от "Ритон" са заявили, че са отворени за съдействие и партньорство с министерството в подкрепа на родния туризъм.

Източник: БТА