Има страх у семействата на жертвите, защото те мислят, че нещата са много сериозни и организирани. Семерджиев не е сам - има гръб. Покровителстван е и има хора, с които работи. Това заяви в ефира на "На фокус с Лора Крумова" по NOVA Диана Стефанович - майката на Хариет, която загина при жестоката катастрофа на бул. "Черни връх".

Диана сподели, че е много преди инцидента многократно е виждала полицайката Симона Радева да патрулира в кв. "Дианабад". "Тогава се радвах, че има и едно момиченце в полицейския екип", сподели опечалената майка. Към момента Радева е свидетел по делото срещу Семерджиев и пред съда призна, че му е помогнала да влезе в апартамента си през балкона във фаталната нощ.

Диана Стефанович каза още, че поне по веднъж седмично ходи на лобното място на дъщеря си. "Полицаите казаха, че е била разчленена и аз смятам, че колкото е на гробищете в "Малашевци", толкова е и на мястото на катастрофата. Отивам там, за да си говоря с нея", сподели още почернената майка.

Според нея е странно, че не са предявени никакви претенции от страна на таксиметровия шофьор, чийто автомобил също бе пометен от джипа на Семерджиев при катастрофата. 

"Предполагам, че е обезщетен извънсъдебно - само това може да обясни поведението му", коментира от своя страна журналистът Слави Ангелов. И изрази съмнение, че покровителството върху Семерджиев не е свързано толкова с КАТ, колкото с "наркоорганизацията, с която той работи".

Направените около задържания проверки показали, че през годините той е "пазен по различни начини". „Например, за нарушения на пътя, вместо да се предават материалите към прокуратурата, тъй като престъпленията са по-тежки, той е наказван административно“, отбеляза Ангелов.

"Такива като Семерджиев има много. На мястото на инцидента във фаталната нощ се е появил и един военен прокурор. Защо можем само да предполагаме. Но съм сигурен, че не е бил изпратен официално от прокуратурата", каза още журналистът.

Диана Стефанович сподели още, че не мрази нито Семерджиев, нито предполагаемите замесени в случая. "Искам само справедливост. Посещавам всички дела и смятам да го правя докрай", каза още майката. И допълни, че в градския транспорт случайно срещнала майката на Симона Радева, която се разплакала, явно разпознавайки Диана.