Живота си загуби още един пешеходец, има тежко ранени
Тежък пътен инцидент стана тази вечер в добричкото село Белгун. Майка и двете и деца бяха пометени от автомобил на тротоара. На място е загинал и още един мъж. 

Четирима души, сред които и две деца, загинаха след нерегламентирано състезание с автомобили. Има и тежко ранени, съобщи в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Окръжната прокуратура в Добрич води разследване за тежко пътно-транспортно произшествие с четири жертви, между които две деца - на една и 12 години, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
 

Друго тежко пострадало при инцидента момче - на 8 години, е настанено в болница. Загиналите възрастни са майката на починалите деца и мъж на 41 години.

Тежкият пътен инцидент е станал в центъра на каварненското село Белгун между два автомобила. Единият е в такова състояние, че трудно личи марката му, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Предполага се, че е БМВ. По предварителна информация колите са се състезавали и са се сблъскали при гонката. По време на огледа е установено, че и двата автомобила са обърнати по таван.

Загиналата жена, както и нейният съселянин се намирали на тротоара, когато били връхлетени от колите. Все още не се знае къде са били двете деца, изгубили живота си. Едното е починало на място, а другото - в болница, допълват от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Според предварителната информация, третото дете на загиналата жена също е било ударено и е настанено в тежко състояние в болницата във Варна.

Шофьорът също е в много тежко състояние и е настанен в болница. Местните хора го познават. Той се оказва братовчед на биологичния баща на най-малкото от загиналите деца. Взети са проби за алкохол и наркотици, а резултатите ще бъдат готови утре.

Според официалната информация на МВР тежкият пътен инцидент е станал към 17.20 часа в центъра на село Белгун.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че очаква решения и че прокуратурата отдавна е предложила законодателни мерки срещу нерегламентираните гонки. 

"Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!", написа Иван Гешев.

На място вече са окръжният прокурор на Варна Радослав Бухчев и шефът на ОД на МВР Варна Никола Панчев.