/ Лудогорец
"Лудогорец" научи съперника си за плейофа в Лига Европа. Труден съперник очаква ЦСКА-София, ако преодолее В36 Торшавн от Фарьорските острове. Двете срещи като гости българските участници ще изиграят на 1 октомври.

„Лудогорец” зарадва ученици на социално слаби родители

Жребият отреди "Лудогорец" да гостува на "Динамо" Брест. Това е последната пречка пред разградчани за влизане в групите на европейския клубен турнир. Победителят ще бъде излъчен в една среща.

Българският шампион стигна дотук, след като победи Будучност в двубой от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Последва поражение от "Мидтиланд", което изпрати отбора в Лига Европа.

Треньорът на Лудогорец с подобрение в русенска болница

"Зелените" извадиха късмет при жребия и пропуснаха третия квалификационен кръг, за да може съдбата да ги изпрати срещу "Динамо" Брест в опит за влизане в групите на Лига Европа.

В плейофа за влизане в групите на Лига Европа ЦСКА-София пък ще се изправи срещу швейцарския "Базел" или "Анортозис", като "червените" гостуват. За да стигнат до плейофа, "червените" първо трябва да се справят с "Б36 Торшавн" от Фарьорските острови. Другите вероятни съперници на "червените" бяха победителите от срещите "Виктория Пилзен"/"Сьондерийске" и "Бешикташ"/"Рио Аве".

До този момент в надпреварата ЦСКА-София имаше две домакинства срещу малтийския "Сайрънс" и БАТЕ от Беларус, а сега ще приеме и тима от Фарьорските острови идния четвъртък (24 септември).
nova.bg