Даниел Лорер
Даниел Лорер / БГНЕС
"За нас управлението не е самоцел. Ние ще го правим, само ако сме убедени, че имаме достатъчно хора в парламента, поне 121, които мислят като нас", заяви пред журналисти министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер от партия "Продължаваме Промяната" във връзка с проблемите в управляващата коалиция. Той участва в национална дискусия за решаване на негативните демографски тенденции у нас.

Изказването на Лорер е по повод вчерашното изявление на лидера на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, че ще изтегли министрите си управлението. По този повод той заяви, че доколкото е информиран, има депозирана само една оставка досега - тази на Гроздан Караджов. „Оттам нататък чакаме мнението на останалите дали искат да работят за България или да са част от шоуто, което да връща стария начин на управление“, каза още той. 

Караджов след оставката си: Това, което ви казаха вчера, е лъжа

Относно коалиционното споразумение Лорер отбеляза, че то е идентично с всички коалиционни партньори. Това, за което сме се събрали тук, е да няма повече кражби в България и българската икономика да се развива, така че да има повече доходи за цялото население. Който не иска да работи за тези принципи, а държи за 6 млрд. лева за пътища от всички проблеми, по които имаме да работим, нека го заяви ясно, каза още Лорер.

Той акцентира, че има „достатъчно“ законодателни промени, които трябва да бъдат направени, ако искаме България да върви напред, включително антикорупционната реформа, КПКОНПИ, всичко свързано с реформите за плана за възстановяване и устойчивост. „Това са 13 млрд. лева, които в момента са риск да не можем да ги използваме и инвестираме в нашата икономика, ако колегите от ИТН се отнесат безотговорно, защото не са получили достатъчно номинации за работа, пари за пътища“, добави той.

„Ще търсим необходимата подкрепа в парламента, за това което сме казали, че вършим“, каза още Лорер.
БТА