Според тях, в лечебното заведение е настъпил хаос с лечението на пациенти с коронавирус
Колективна оставка подават медиците от болницата във Велинград, предава NOVA. До напрежението се стигна, след като те поеха потока от болни от Доспат и Сърница, където бяха едно от последните огнища на заразени с коронавирус.

Медици от Спешното отделение в Силистра заплашват да напуснат заради агресия (ВИДЕО)

Има опасност близо 60 000 души от района на Велинград да останат без медицинска помощ. Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите подадоха колективна оставка.

Според тях, има хаос с лечението на пациенти с коронавирус. „Мотивът за колективната оставка е това, че искаме да бъдем чути от институциите и да им обясним какво изживяваме всеки ден. Това е единствената болница в района, която осъществява 24-часова спешна и неотложна медицинска помощ.

Едновременно с това лекуваме пациенти с COVID-19, имаме разкрити пет легла и пет - в инкубация. Но нямаме нито кадрови потенциал, нито условия за спазване на санитарно-хигиенните мерки”, заяви д-р Ванков.

България получи над седем тона лични предпазни средства за лекари и пациенти от ЕС

Началникът на вътрешното отделение д-р Вакльова обясни, че в него има седем пациенти с доказана коронавирусна инфекция при капацитет пет. Още седем чакат резултат. „Отделила съм два екипа, които се грижат за тях денононощно.

Вчера се оказа, че четири души бяха положителни и бяха настанени в различни отделения”, допълни медикът.
nova.bg