Лечков поиска от главния прокурор проверка на „Комунални услуги”
Лечков поиска от главния прокурор проверка на „Комунални услуги” / netinfo

Писмо до главния прокурор Борис Велчев с копие до окръжния прокурор на Сливен Пейчо Хитов, председателя на Общинския съвет доц. Иван Андреев и началника на РПУ - Сливен Станимир Колев изпрати кметът на Сливен Йордан Лечков.

В писмото Лечков заявява, че председателят на Общинския съвет доц. Андреев и прокуратурата в Сливен са се намесили в правомощията на изпълнителната власт в лицето на кмета на общината. Това нарушава разделението на властите и независимостта на изпълнителната власт, пише в писмото.

Става дума за протеста на общинското дружество „Комунални услуги”, който Лечков забрани на два пъти със своя заповед. Въпреки това работниците от дружеството протестират вече трети ден. В писмото си до главния прокурор сливенският кмет заявява, че председателят на общинския съвет доц. Андреев е разрешил провеждането на протеста и е дал указания, че прокуратурата също ще даде такова разрешение.

В същото време представител на полицията е получил указания от районния прокурор Христо Христов да не изпълнява кметската заповед и да не осигури охрана на обществения ред на митингите, се казва в писмото. С тези действия грубо се нарушава Конституцията, заявява Лечков. Той иска независима експертна проверка на общинското дружество „Комунални услуги”, заявявайки, че над управителя му в момента е опънат политически чадър.

Други новини от Сливен