Кунева: Всички да свикнат с мисълта, че Реформаторите са засилаваща се коалиция
Кунева: Всички да свикнат с мисълта, че Реформаторите са засилаваща се коалиция / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

„Стратегията на БСП за индустриализация се изразява в наливане на държавни пари в закъсали предприятия, които след това ще бъдат приватизирани от партийни кръгове, хора и фирми".

Това коментира лидерът на Движение „България на гражданите" Меглена Кунева.

„От съчетанието на индустриализация и корупция се получава мафиотска власт, а управлението не се заема с истинската задача - справяне с корупцията", добави тя.

Кунева определи като неразумно пренасянето от лидера на БСП на националното напрежение на европейски терен и изявлението му, че десницата била виновна за прехода от тоталитаризъм към демокрация.
„Това значи, че забравя чии имена носят най-тежките зими на българския преход - на двама социалисти премиери Луканов и Виденов", заяви Кунева.

"Всички да свикнат с мисълта, че Реформаторският блок е независима и засилваща се стабилна дясна коалиция, която ще защитава чистотата и истината в политиката, каза тя. Не приемаме политиката за търговия, ще говорим истината и никакви ухажвания и бой не могат да ни отклонят от пътя", добави председателят на ДБГ.