Премиерът Николай Денков да заповяда на протеста и даде предложенията си. Това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов на протеста на миньорите и енергетиците на автомагистрала „Тракия“.  

„Така искат колегите и аз също мисля, че така е по-добре“, коментира той. 

Денков увери: Преди 2038 г. няма да спре производството на ток от въглищните централи

„Днес, когато се чух с министър-председателя, на когото трябваше да съобщя новината, че протестиращите не проявяват интерес да се видят с него, той каза, че имал да направи интересни предложения. Казах му това, което бях чул от колеги - който има предложения, да дойде да ги направи тук“, посочи Манолов.

„Ако някой отиде на срещата днес, това би било ритуално самоубийство при положение, че едната половина няма да бъде там. Не ми се вярва някой да направи такова нещо“, допълни той.

Синдикатите отказаха да участват в преговорите за въглищните региони с премиера

По думите му изглежда, че преговорите в София са приключили.

„Ние отидохме там десет хиляди човека, за да чуем техните предложения, и те ни излъгаха“, каза президентът на КТ „Подкрепа“ и допълни, че ако някой политик иска да предложи нещо, да бъде любезен да дойде на протеста.

 „Никой от нас не знае дали са изпратили нещо в Брюксел. Ако са изпратили, какво и дали въобще не ни се разиграва някакъв политически театър, в който ние да сме храстчето в ъгъла на сцената“, заяви Манолов.

 
Биляна Иванова/БТА