Крумов: Оттук нататък се насочваме към парламентарните комисии
Крумов: Оттук нататък се насочваме към парламентарните комисии / снимка: Sofia Photo Agency
„Изчерпахме възможностите за преговори с правителството. След като бюджетът е внесен в парламента, повече няма как да преговаряме” – това обясни като причина за прекратяване на учителската стачка председателят на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа" Крум Крумов в предаването „Денят” на Дарик радио.

„Оттук нататък се насочваме към парламентарните комисии по бюджет и финанси, към парламентарната комисия по наука и образование. Там на разговори ще поставим нашите искания, които не бяха изпълнени до край от правителството”, каза Крумов.

Председателят на синдиката по образование коментира, че след шест седмици протести и той, и колегите му се чувстват изморени. Прекратяването на стачката обаче не се приема от лидерите на синдикатите като поражение, тъй като по думите на Крумов целта им е била преди всичко да се издейства колкото може повече за учителката колегия, което според него се е случило.

„В името на българските деца и това, което напоследък обществото взе да изразява като несъгласие, ние решихме да нормализираме учебния процес, за да не се допусне провалът на учебната 2007/08 година”, допълни Крумов в ефира на Дарик.

Цялото интервю четете тук.