Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет
Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет
81997
Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет
  • Край на хартиените листовки, от днес изпитът за книжка само на таблет

От днес листовките за кандидат-шофьорите са само на таблет. Хартиеният вариант на теоретичния шофьорски изпит отпада напълно във всички области на страната. Това съобщи днес директорът на ИА „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.

Половината въпроси в изпитните листовки объркват кандидат-шофьорите

По данни на Автомобилна администрация към момента под 3% от изпитваните са предпочитали да решават листовките на хартия. От началото на годината кандидат-шофьорите, които са избирали хартиените листовки са ставали все по-малко.

„В края на първото тримесечие на тази година изпитните тестове бяха близо 8%, второто тримесечие показа, че изпитите станаха на 6%. До миналата седмица вече под 3% бяха изпитните тестове на хартия. Имаме областни отдели, където са под 1% използването на хартиени тестове за последната година”, обясни той.

Нововъведения спират измамите при изпитите за шофьори

При провеждане на теста на таблет резултатите стават ясни още с приключването на изпита. „Решава се изпитният тест в рамките на 40 минути. Ако го решите на 20-тата минута, на секундата ви излиза резултатът да или не. Може да погледнете и самите грешки, които сте направили при решаване на изпитните въпроси”, разясни още Цветанов.

Всички областни дирекции на Автомобилна администрация вече са обезпечени с достатъчно таблети, включително и с резервни бройки.