/ ThinkStock/Getty Images
Голяма част от земеделската продукция е унищожена
Комисия към община Свищов описва щетите в селата Морава и Деляновци след вчерашната градушка и ураганен вятър, съобщи кметът на Свищов Генчо Генчев.

Той посочи, че на места в двете села все още е прекъснато електричеството заради съборени стълбове и паднали дървета върху жиците. Екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите. По думите му все още е преустановено движението на влаковете по трасето Левски - Свищов заради пропадане на 200-метров насип под релсите в района на жп спирката в село Морава.

Градушка и ураганен вятър са нанесли сериозни щети в Свищовско

Към момента няма пострадали или бедстващи хора, но голяма част от земеделската продукция е унищожена, посочи Генчев. Той уточни, че на място са екипи на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", които съдействат за отстраняването на множеството дървета, паднали върху къщите на хората и по улиците.

Служители на Областното пътно управление почистват пътищата към населените места, които са с наноси и тиня. От Областната дирекция "Земеделие и гори" оглеждат състоянието на посевите и описват унищожените масиви с пролетни култури. Генчев подчерта, че всички действия се координират с областния управител проф. Любомира Попова.
БТА